Chinese autogigant 'BYD Auto Industry' verhuist naar Tanger

economie
0
11 dec '17
'BYD Auto Industry' is een van de wereldleiders op het gebied van elektrisch vervoer.
Koning Mohammed VI ontving zaterdagmiddag in het Koninklijk Paleis in Casablanca, Wang Chuanfu, voorzitter van de Chinese groep 'BYD Auto Industry', een van de wereldleiders op het gebied van elektrisch vervoer.

In aanwezigheid van de Koning werd een memorandum van overeenstemming getekend met de Chinese autofabrikant voor de oprichting van een fabriek voor elektrische auto's in de buurt van Tanger, de eerste in zijn soort in dit land, kondigt AFP aan door een officiële bron aan te halen. 

Na de Franse groepen Renault en Peugeot is BYD de derde autofabrikant die zich in Marokko vestigt.

Het memorandum van overeenstemming voorziet tevens in de bouw van drie andere fabrieken, een voor elektrische batterijen, de andere voor elektrische bussen en vrachtwagens, en de laatste voor de productie van elektrische treinen.

Al deze projecten zullen worden gevestigd in de buurt van Tanger, in het toekomstige "Mohammed VI Tanger Tech City", een "industriële stad" onder leiding van de Chinese groep Haite en waarvan de oprichting in maart werd aangekondigd.

De productielocaties zullen zich over 50 hectare verspreiden en zullen 2500 banen creëren, aldus de initiatiefnemers van het project, geciteerd door AFP.

"We willen profiteren van de geografische ligging van Marokko, als toegangspoort tot Europa en de Afrikaanse markt", zei Wang Chuanfu.
© Redactie 2017
marokko
tanger
autogigant
mohammed vi
byd auto industry
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi