VS: spijtig dat Palestijnen afspraak afzeggen

buitenland
48
11 dec '17
Het Witte Huis noemt het "betreurenswaardig" dat de Palestijnen niet meer om de tafel willen met vicepresident Mike Pence.

Hij zou binnenkomt om de tafel zitten met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, maar die zegde af tijdens de rel over de Amerikaanse erkenning van Al Quds als hoofdstad van Israël.

"Het is betreurenswaardig dat de Palestijnse Autoriteit weer wegloopt van een mogelijkheid over de toekomst van de regio te praten", liet de woordvoerder van de vicepresident zondag weten. Hij voegde eraan toe dat de Amerikaanse regering nog steeds van plan is een rol te spelen in het vredesoverleg. "Ons vredesteam blijft hard werken aan het opstellen van een plan."

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken zei zaterdag dat Abbas niet van plan is Pence te ontmoeten. De Palestijnen zijn boos omdat ze Oost-Al Quds zien als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Het besluit van Trump ligt daarom bijzonder gevoelig.

Overigens zijn de Palestijnen niet de enige die afspraken met Pence hebben afgezegd, ook de leiders van de Koptische Kerk en Al Azhar in Egypte hebben de afspraken afgezegd.

©ANP/Redactie

© ANP 2017
vs
pence
palestijnen
abbas
afzeggen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?