Verhoeven: 'Gevecht draaide niet om Nederland-Marokko, dat is bekrompen'

sport
24
11 dec '17
De regerend wereldkampioen in de zwaargewichtklasse stipt een terecht punt aan, voor velen was het beladen affiche van afgelopen zaterdag een clash tussen Nederland en Marokko.
Zowel in de aanloop naar het mainevent van Glory Redemption van zaterdag, als op de bewuste avond hield het de gemoederen flink bezig op social media. Onder andere op Facebook werden hevige discussies gevoerd over de emotionele lading die het affiche tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik met zich meebracht, overheersend was de tegenstelling Nederland vs. Marokko. Ook na het gevecht, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel verdedigde, ging het meer over de achtergronden van beide kickboksers en de 'rivaliteit' die daaruit voortkwam. Geen goede zaak, aldus Verhoeven die hier vanochtend middels een Tweet afstand van nam. 

'Focussen op wat mensen met elkaar gemeen hebben in plaats van hoe ze van elkaar verschillen'
Te lezen is: ''Ik heb online heel veel reacties gezien van mensen die van dit gevecht een strijd tussen twee etniciteiten wilden maken. Dat is niet alleen dom, maar ook zeer bekrompen. Ik neem hier fel afstand van. Focus op wat mensen met elkaar gemeen hebben in plaats van hoe ze van elkaar verschillen.''

Over het spuugincident, waar bovendien de meningen over de aanleiding ervan erg verdeeld zijn, had Verhoeven geen goed woord over: ''Respect is voor mij enorm belangrijk. Vergeet nooit dat dit een sport is. Als een tegenstander respectloos naar mij toe is, dan motiveert mij dat alleen maar.'' Het verhaal gaat dat Verhoeven tijdens de eerste staredown iets over de ziekte (red. 2 keer het overwinnen van kanker) van de 27-jarige Ben Saddik had gezegd, hetgeen ervoor zorgde dat alle respect voor zijn tegenstander op dat moment meteen weg was en de emotie hem te krachtig werd. 

Photocredit: ANP
© Redactie 2017
marokko
rico verhoeven
jamal ben saddik
glory redemption
ahoy rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi