Auto-industrie: Lancering van 26 industriële projecten voor een bedrag van 13,7 miljard dirham

economie
10
12 dec '17
Koning Mohammed VI zat de lanceringsceremonie voor van 26 industriële investeringsprojecten.
Koning Mohammed VI zat maandag 11 december, in het Koninklijk Paleis in Casablanca, de lanceringsceremonie voor van 26 industriële investeringsprojecten in de automobielsector, voor een totaalbedrag van 13,78 miljard dirham.

Deze nieuwe investeringen getuigen van de sterke positionering van de industriële sector van het Koninkrijk in activiteiten met hoge toegevoegde waarde, evenals het vertrouwen van gerenommeerde internationale operatoren in het nationale industriële programma, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Aan het begin van deze ceremonie werd een film getoond, die de evolutie van de nationale automobielsector in de afgelopen jaren volgde, met name dankzij het Industriële Acceleratie Plan welke werd gelanceerd op 2 april 2014, evenals de begeleidende genomen maatregelen. Met name op het gebied van opleiding werden er veel stappen gemaakt voor een optimale uitvoering van dit ambitieuze plan.

Vervolgens hield de minister van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, een toespraak voor de Koning waarin hij benadrukte dat "de successen in de industriële sector in het algemeen, en in het bijzonder in de automobielsector, de vrucht is van de visie onder leiding van de Koning".

"Het Industriële Acceleratie Plan en de ecosysteembenadering zijn echte hefbomen voor de industriële versnelling", voegde de minister eraan toe en merkte op dat de 26 geïntroduceerde investeringen in de automobielsector nieuwe specialisaties in Marokko introduceren, de lokale integratie versterken, voldoen aan een behoefte die eerder door import werd vervuld en 11.568 directe banen genereren. De lancering van deze investeringen begint nu met de productie van aluminium wielen, dashboards, bumpers en stoelen, zei Moulay Hafid Elalamy.

Van de 26 investeringsprojecten maken zes projecten deel uit van de implementatie van het Renault Ecosystem, dat een wereldwijd leveringsplatform ontwikkelt vanuit het Koninkrijk. Dankzij de structurering van dit grootschalige ecosysteem levert de fabrikant momenteel bewerkte onderdelen ter waarde van één miljard euro per jaar uit Marokko en behaalt een lokaal integratietarief van 55%.

Dertien investeringen zullen worden gedaan in het kader van het PSA Peugeot Ecosystem, dat een nieuwe ontwikkeling voor de sector als geheel stimuleert en bijdraagt tot het creëren van een industriële "pool of excellence" in Kenitra. Vijf andere investeringen maken deel uit van de activiteiten van de "bekabeling en connectiviteit van het ecosysteem", geïntroduceerd in oktober 2014 en twee investeringen zullen worden uitgevoerd in het kader van het Valeo-ecosysteem.

Deze ecosystemen hebben geleid tot het creëren van meer dan 80.597 banen, wat 90% van de 2020-doelstelling is. In 2016 genereerden ze een exportomzet van 60 miljard dirham, een stijging van 50% ten opzichte van 2014. De automobielindustrie belichaamt volledig het tastbare resultaat van de industriële strategie van het Koninkrijk. De automobielsector heeft zich nu in Marokko geworteld en zal alleen maar verder groeien.

De lanceringsceremonie vond plaats in aanwezigheid van het hoofd van de regering, de voorzitter van het Huis van Raadsleden, de raadsleden van de Koning, leden van de regering, vertegenwoordigers van het in Marokko geaccrediteerde diplomatieke korps, economische operatoren en verschillende andere persoonlijkheden.
© Redactie 2017
marokko
automobiel
industrie
investeringsprojecten
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten