Marokkaanse steden: Beni Mellal

marokko
0
In de reeks van Marokkaanse steden richten wij vandaag de spotlights op Beni Mellal.

Beni Mellal is een stad in het binnenland van Marokko, het is de hoofdstad van de regio Beni Mellal-Khenifra en is gelegen tussen het Midden Atlasgebergte en het Atlasgebergte. Beni-Mellal is een van de snelst groeiende steden in Marokko, heeft rijke landbouwgronden en kilometers van olijfgaarden en granaatappelbomen.Verder staat de stad bekend om de wandelingen die er gemaakt kunnen worden en watervallen in de omgeving. De stad telde 192.676 inwoners in 2014.

Geschiedenis

De stad Beni Mellal werd voor het eerst in 1688 Ismali genoemd, sinds Moulay Ismail, de tweede heerser van de Marokkaanse Alaouite-dynastie, de forten van Tadla bouwde. De heerser bouwde ook de bekende Kasbah Ras el Ain in dit gebied, die uitkijkt op de hele stad. De kasbah is gemaakt van steen en ligt dicht bij de bron Ain Asserdoun, de bron van Ain Asserdoun betekent bron van de muilezel of het oog van de muilezel. De Kasbah werd gebouwd om de omgeving te beschermen. Het was de ontmoeting tussen de twee steden Tadla en Soumaa, die de huidige naam Beni Mellal vormden.

Must sees

Kasbah Bel-Kush

Deze Kasbah, gebouwd in 1687 door Sultan Moulay Ismail, is een van de oudste intacte resten in Beni Mellal. De Kasbah verkeert jammer genoeg niet in een heel goede staat. De Kasbah wordt nog steeds bewoond door voornamelijk gezinnen met lage inkomens. Een Kasbah werd historisch niet alleen gebruikt als een plaats van verdediging (ze waren meestal lang, wachters konden ze gebruiken om over lange afstanden te kijken), maar ook als een verblijfplaats voor een lokale leider. Bovendien kon het bouwen van een Kasbah vroeger betekenen dat het gezin er goed aan toe was en genoeg middelen had om er een te bouwen, zodat het ook een statussymbool was.

Kasbah Ras al Ain en de bron van Ain Asserdoun
De nabijgelegen Kasbah Ras al Ain en de bron van Ain Asserdoun zijn in veel betere staat en zeker een bezoek waard als je van cultuur en geschiedenis houdt. De Kasbah ligt op loopafstand van de bron van Ain Asserdoun waar je ook een kijkje kunt nemen. Je kunt hier genieten van een panoramisch uitzicht op Beni Mellal, evenals op de sinaasappel- en olijfboomgaarden op de lagere hellingen van de Djebel Tassemit.

De markt van Beni Mellal

In tegenstelling tot de grote markten in bekende toeristisch steden, is de markt van Beni Mellal nog grotendeels gericht op de inwoners van Marokko. De stad is een landbouwgebied en dit is goed terug te zien in het aanbod op de souk. Inwoners uit de bergen en uit de vlakten ontmoeten elkaar hier om hun goederen te verkopen. Sinaasappelen, olijven, vijgen en andere voedingsmiddelen zijn vers en gemakkelijk verkrijgbaar. Verder is er ook textiel zoals katoen en wol te koop in zowel ruwe vorm als geweven in dekens, tapijten en kleding. Wandel over de markt en leer de Marokkaanse gewoontes en producten beter kennen.

Kasbah Tadla
Kasbah Tadla is een stad in de provincie Beni Mellal, het bevindt zich op 33 km van Beni Mellal. Tegenwoordig staan ​​er nog enkele van de oude verdedigingsmuren die vroeger rond de stad gebouwd waren. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kasbah Tadla is de hoge Kasbah, of fort, in de stad. De Kasbah is roodachtig van kleur en domineert het landschap van de stad Kasba Tadla. Er is een markt in Kasbah Tadla met een verscheidenheid aan verschillende kraampjes en producten. Lokale bewoners doen het grootste deel van hun boodschappen op maandag, dus wees voorbereid op grotere drukte die dag.

Bine-el-Ouidane
De Bine-el-Ouidane is een rivier die werd afgedamd om een ​​stuwmeer en meer te creëren dat zich op 28 km ten zuiden van Beni Mellal bevind. Het meer beslaat een groot oppervlakte waardoor er een prachtige blauwe plek ontstaat tussen de bergen. De dam zelf was een enorm technisch project, het staat op 1.330 meter hoogte en heeft een hoogte van 85 meter lang. Het meer heeft tegenwoordig vis en is een goede bestemming voor sportvissers. Als je van vissen houdt en wilt genieten van de adembenemende zicht die je hebt vanuit de bergen op het meer is het zeker een bezoek waard. De rit ernaartoe gebeurt wel via hoge bergen, hou hier rekening mee als je hoogtevrees hebt.

Kamperen
In de zomer zijn er tal van kampeermogelijkheden in Beni Mellal of in de buurt van de watervallen. Hou er wel rekening mee dat het in de zomer een drukke tijd is, maar als je er voor juli bent, heb je misschien het hele kampeerterrein voor jezelf. Er zijn mogelijkheden om een camper of tent te huren of neem zelf een tent mee. Geniet vanuit de camping van de prachtige omgeving.

Ouzoud Watervallen
De Ouzoud Watervallen zijn één van de mooiste watervallen in Marokko. Ze zijn te vinden in Ouzoud, vlakbij Beni Mellal. De watervallen zijn ongeveer 110 meter hoog en stromen vanuit deze spectaculaire hoogte naar beneden de diepe kloof van Oued el-Abid in. Het is een beleving op zich om zo dicht bij deze bijzondere watervallen te zijn, vergeet vooral je camera niet.

In Ouzoud zijn verder verschillende eetgelegenheden en campings te vinden. De beste periode om de watervallen te bezoeken is in de lente als de waterhoeveelheid nog groot is door het smeltwater uit de bergen. De watervallen staan overigens ook bekend met hun Franse benaming Cascades d’Ouzoud.

Jbel Tassemit
De berg Tassemit of Jbel Tassemit ligt in de Hoge Atlas, niet ver van Beni Mellal. De berg heeft een hoogte van 2.205 m, als je van bergbeklimmen houdt dan is het zeker een bezoek waard.

Wandelen vanaf Bou Guemez
Mooie wandelingen in de omgeving, te beginnen bij Bou Guemez. Je kunt hier bijzondere wandelingen maken en berg beklimmen. Er zijn gidsen te huur die de routes goed kennen en meer kunnen vertellen over de omgeving. Overnachten in de omgeving is ook mogelijk, er zijn veel kleine hotels verspreid over de regio.

Beste tijd om te gaan

Omdat Beni Mellal ver landinwaarts ligt en afgeschermd is door het Atlasgebergte heeft de stad een landklimaat, het is erg warm of zelfs heet in de zomer en koud in de winter. Als je opzoek bent naar een zonvakantie dan zijn de zomermaanden ideaal, kun je niet goed tegen de hitte en wil je liever een actieve vakantie dan zijn de lente en herfstmaanden hier het meest geschikt voor.

Vervoer

Beni Mellal beschikt over een vliegveld, Beni Mellal Airport. Het heeft ook een busnetwerk en er rijden taxi's. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Marokko heeft zoveel moois en beschikt over prachtige plaatsen, meer hierover volgende week in de volgende stad!

Photocredit: Wikimapia

© Redactie 2017
marokko
beni mellal
reizen
stedentrip
citytrip
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?