Identiteit van geschorste wali en gouverneurs bekend

marokko
6
12 dec '17
Koning Mohammed VI schorste gisterenavond een wali, 6 gouverneurs en 86 overheidsambtenaren.

We weten nu de identiteit van de wali die gisterenavond door Koning Mohammed VI is geschorst wegens plichtsverzuim. Het gaat om de wali van Marrakech-Safi, Abdelfettah Lebjioui. Alles wijst erop dat deze schorsing verband houdt met het drama in Sidi Boulaalam, gelegen in de provincie Essaouira en de regio Marrakech-Safi, op 19 november jongstleden waarbij 15 personen in het gedrang bij een voedseldistributiepunt stierven.

De identiteit van de zes gouverneurs die door de Koning zijn geschorst, werd ook onthuld. Het gaat om Jamal Attari, gouverneur van Ouazzane, Abdelali Samti, gouverneur van Taza, Abdelghani Samoudi, gouverneur van Zagoura, Mustapha Draiss, gouverneur van Sidi Bennour, Mohamed Zhar van Al Hoceima en Saleh Ben Ytto, gouverneur van Ouarzazate. Deze laatste vijf provincies hebben gemeen dat er een aantal sociale problemen bestaan (waterschaarste, gebrek aan toegang tot sociale voorzieningen, enz.) die vaak resulteren in populaire protestbewegingen.

Voor de duidelijkheid, deze personen zijn voor dit moment slechts geschorst in afwachting van hun voorgeleiding bij de tuchtraad.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
schorsing
wali
gouverneurs
overheidsambtenaren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi