Marokkaans-Nederlands echtpaar doet verhaal over woning weigering vanwege afkomst

algemeen
72
13 dec '17
Een Marokkaans-Nederlands echtpaar kreeg gisteren wel een hele absurde afwijzing voor een woning.
Het Marokkaans-Nederlandse echtpaar had afgelopen maandag een woningbezichtiging in Ter Aar via Goedhart Makelaars en Taxateurs. Het echtpaar was enthousiast en leverde hierna alle nodige paperassen aan. 

Groot was hun verbazing toen ze de volgende dag (12 december) een email binnen kregen van het makelaarskantoor. "De eigenaar heeft er voor gekozen alleen aan mensen van Nederlandse afkomst te willen verhuren", was de boodschap. Het echtpaar bezit overigens de Nederlandse nationaliteit en de aanvraag werd ingediend met een kopie van hun Nederlandse paspoorten.

Het echtpaar vertelde aan ons dat ze totaal verbijsterd waren toen ze de mail lazen. "Totale verbijstering en ongeloof. We lazen dit soort dingen wel vaker, maar als het je zelf overkomt komt dat binnen als een mokerslag".

Het echtpaar heeft de mail bewust in de openbaarheid bracht. "Omdat we vinden dat discriminatie en racisme te vaak gebagatelliseerd worden. Je wordt snel weggezet als huilebalk als je aangeeft gediscrimineerd te zijn. Dit is een mail waar je niet omheen kunt."

Nadat wij een kopie via social media gisterenavond laat naar buiten brachten, ging deze al snel massaal rond op het internet. De NOS  kreeg vanochtend als reactie van de makelaar: "Ik kan aan die mensen natuurlijk wel een onzinverhaal vertellen, maar de eigenaar heeft dit expliciet verteld. Wij verzinnen dat niet zelf. Wij hebben geen problemen met mensen."

Een collega geeft aan dat er een fout is gemaakt: "De formulering is heel ongelukkig, en zeker niet wat er bedoeld wordt. De eigenaar heeft in het verleden slechte ervaringen gehad met arbeidsmigranten uit het Oostblok die hier veel huren, en zei dat ze dat liever niet meer wilde. Ze wil liever een Nederlands gezin, in de ruimste zin van het woord. Dus ook Marokkaans-Nederlands, Nederlands-Marokkaans of hoe je het ook wil noemen."

Ze gaan hun excuses aanbieden en het verhaal uitleggen. "Als de woning nog beschikbaar is, willen we die aan ze aanbieden, en anders een andere woning, misschien met voorrang. Wij leggen voor, de eigenaar kiest."

Tot op heden is er nog geen contact geweest tussen de makelaar en het echtpaar, maar wij hopen natuurlijk op een goede afloop. Tot slot wil het echtpaar aan onze lezers nog melden:
"Blijf vooral positief. We moeten er misschien wat harder ons best voor doen, maar waar een wil is is een weg. En altijd dit soort dingen melden!"
© Redactie 2017
woningweigering
afkomst
marokkaans
nederlands
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
trein
istanbul
saoedi-arabië
khashoggi
hulp
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam