Ferme taal Erdogan bij begin Al Quds-top

buitenland
26
13 dec '17
Israël is een terreurstaat en het Amerikaanse besluit over Al Quds is een beloning voor zijn terreurdaden.
Deze ferme uitspraken kwamen woensdag uit de mond van de Turkse president Recep Erdogan bij het begin van de speciale top van de organisatie voor Islamitische samenwerking OIC.

Op initiatief van Erdogan vergaderen de landen over de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Al Quds als hoofdstad van Israël. 

Erdogan is een van de scherpste tegenstanders van die erkenning en hij wil naar eigen zeggen met de top "de Islamitische wereld in beweging zetten". Volgens Turkse opgaven zijn zeker twintig landen bij de top vertegenwoordigd waaronder Iran, Indonesië, Jordanië, Qatar en Koeweit.

Abbas

Ook de Palestijnse president Abbas is bij de top. Hij verklaarde dat Al Quds altijd de hoofdstad van Palestina zal zijn en noemde de erkenning door Trump een "grote misdaad". Volgens Abbas is de hele wereld tegen die erkenning.

Erdogan riep Amerika op het besluit terug te draaien. Hij riep landen in de wereld op Al Quds te erkennen als hoofdstad van Palestina. "Al Quds is onze rode lijn", sprak hij.
© ANP 2017
al quds
top
erdogan
islamitische
landen
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
kinderdagverblijf
kinderen
verklaring
aek athene
terreuraanslag
dgsn
ziekenhuis
toerisme
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
hakim ziyech
amsterdam