Ferme taal Erdogan bij begin Al Quds-top

buitenland
26
13 dec '17
Israël is een terreurstaat en het Amerikaanse besluit over Al Quds is een beloning voor zijn terreurdaden.
Deze ferme uitspraken kwamen woensdag uit de mond van de Turkse president Recep Erdogan bij het begin van de speciale top van de organisatie voor Islamitische samenwerking OIC.

Op initiatief van Erdogan vergaderen de landen over de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Al Quds als hoofdstad van Israël. 

Erdogan is een van de scherpste tegenstanders van die erkenning en hij wil naar eigen zeggen met de top "de Islamitische wereld in beweging zetten". Volgens Turkse opgaven zijn zeker twintig landen bij de top vertegenwoordigd waaronder Iran, Indonesië, Jordanië, Qatar en Koeweit.

Abbas

Ook de Palestijnse president Abbas is bij de top. Hij verklaarde dat Al Quds altijd de hoofdstad van Palestina zal zijn en noemde de erkenning door Trump een "grote misdaad". Volgens Abbas is de hele wereld tegen die erkenning.

Erdogan riep Amerika op het besluit terug te draaien. Hij riep landen in de wereld op Al Quds te erkennen als hoofdstad van Palestina. "Al Quds is onze rode lijn", sprak hij.
© ANP 2017
al quds
top
erdogan
islamitische
landen
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
trein
istanbul
saoedi-arabië
khashoggi
hulp
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam