Exclusief: Mazraoui over debuut in wedstrijdselectie Ajax - Excelsior

sport
0
13 dec '17
In augustus van vorig kalenderjaar debuteerde Mazraoui in de Jupiler League voor Jong Ajax, nog geen 1,5 jaar later kan hij waarschijnlijk z'n eerste opwachting in de hoofdmacht van de Amsterdammers gaan maken.
Na vorig seizoen al onze redactie te woord te hebben gestaan, gaf Jong Ajax-middenvelder Noussair Mazraoui zojuist een korte toelichting op een voor hem wel heel mooi moment. De basisklant van het beloftenelftal van de Amsterdammers werd vandaag door coach Marcel Keizer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Eredivisieduel van morgenavond tegen Excelsior. Het is de eerste keer dat de Jong Marokko-international deel uitmaakt van de A-selectie voor een officieel duel. 

In de voorbereiding op dit seizoen mocht hij al meedraaien met het eerste, de nog maar 20-jarige prof mocht van Keizer mee op trainingskamp naar Oostenrijk. In een tijdsbestek van amper 2 seizoenen maakt Mazraoui een stormachtige ontwikkeling door: waar hij vorig seizoen in de Jupiler League afsloot met 6 doelpunten en 6 assists (33 wedstrijden), staat de teller voor dit seizoen nu al op 4 doelpunten en 2 assists (14 competitieoptredens). 

Naar aanleiding van zijn debuut in de wedstrijdselectie van het A-elftal stelden we hem de volgende vraag: Salam Noussair, een uniek moment in je nog prille carrière bereikte je vandaag. Wat was je eerste gevoel toen je hoorde dat je in de selectie zat voor een officieel duel?
''Wa3alikoem salam, ik kreeg het mooie nieuws vandaag tijdens de training met het eerste te horen. Onze coach, Marcel Keizer, kwam naar me toe en viel meteen met de deur in huis: hij feliciteerde me op de training met m'n plek in de wedstrijdselectie van morgen tegen Excelsior. Op dat moment was ik natuurlijk ontzettend blij, er verscheen meteen een brede glimlach op m'n gezicht. Van jongs af aan droom je van een plek in de selectie van het eerste. Ik hoop dan ook, stiekem een klein beetje, dat ik morgen ook m'n debuut mag maken.''

Morgen ontvangt Ajax Excelsior in de Johan Cruijff ArenA, de aftrap is om 20:45. De wedstrijd is te zien op FOX Sports 1 en later op de avond als samenvatting in Studio Sport Eredivisie. 

Photocredit: NH Nieuws
© Tarik Douz 2017
marokko
ajax
noussair mazraoui
debuut
marcel keizer
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
nordin amrabat
transfer
trump
watford
hakim ziyech
doden
geld
0
maatregelen
syrië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh