Labyad: 'Heb nu voor mijn ouders een huis kunnen kopen in Nador'

marokko
1
13 dec '17
Prachtig om te zien: het verantwoordelijkheidsbesef van vele Marokkaanse profvoetballers voor hun families, zo ook FC Utrecht-topper Zakaria Labyad.

Momenteel geldt FC Utrecht-middenvelder Zakaria Labyad met recht als één van de weinige smaakmakers in de Eredivisie. Na een aantal jaren geleden via de achterdeur te zijn vertrokken bij de club die hem opleidde, heeft de balvaardige aanvaller zijn (voetbal)imago flink weten op te poetsen. Deze allround verbetering vertaalde zich, zoals we gisteren hebben kunnen vernemen, tot concrete interesse vanuit de traditionele top drie in de Eredivisie. Bij Andy van der Meijde in de auto lichtte Labyad een tipje van de sluier op van de binnenlandse transfer die hij waarschijnlijk deze winter nog gaat maken naar Ajax, Feyenoord of PSV. 

Tegenover Voetbal International, wat onlangs nog een diepte-interview met hem afnam, had Labyad het over tal van zaken. Naast z'n vroege stap naar het buitenland kwam ook de aanloop naar z'n profcarrière en vroegere gezinssituatie ter sprake. In huize Labyad had men het vroeger niet heel breed, iets wat overigens niks afdeed aan de inzet en betrokkenheid van z'n ouders om zijn droom toch te verwezenlijken. 

'Mijn moeder was al wakker voordat om kwart voor zes mijn wekker ging'
Hier zegt de 24-jarige Marokkaans-international het volgende over: ''Ik kom uit een gezin van zes, met twee broers en een zus en ouders die keihard werkten om de boel draaiende te houden. We hadden het niet breed en toch zijn we nooit iets tekortgekomen. Mijn moeder was al wakker voordat om kwart voor zes mijn wekker ging. Regelde ze eerst ontbijt voor mij, daarna voor de rest van het gezin en vervolgens ging ze ook nog werken. En in het weekeinde maakten we het laatste beetje benzine op aan ritjes naar Eindhoven, zodat ik kon voetballen. Al vrij snel zorgde dat bij mij voor een groot verantwoordelijkheidsbesef, het voelde alsof ik iets terug moest doen. Dat is dan óók motivatie. Ik heb nu voor mijn ouders een huis kunnen kopen in Nador, waar onze familie woont. Voor mij staat dat symbool voor dankbaarheid. Ik denk dat als mijn jeugd makkelijker was geweest, het juist voor mij moeilijker zou zijn geworden het profvoetbal te bereiken. Mijn vader en moeder hebben juist altijd het voorbeeld gegeven dat je met hard werken iets kunt bereiken. Zonder hen had ik het nooit gered. Ik praat er nu makkelijk over, maar toen ik jonger was, zag ik de onbetaalbare waarde van familie nog niet zoals ik dat nu doe.''

Photocredit: EPA

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
fc utrecht
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi