Spanje heeft dit jaar 25 Marokkanen uitgeleverd wegens extremisme

buitenland
0
13 dec '17
De Spaanse autoriteiten hebben vijfentwintig extremisten uitgeleverd aan Marokko, acht van hen werden gekwalificeerd als "gevaarlijk".

Achtentwintig extremisten werden dit jaar door de Spaanse autoriteiten uitgeleverd aan hun land van herkomst. Dit waren 25 Marokkanen, 2 Algerijnen en 1 Fransman. Van de  25 Marokkanen die zijn uitgeleverd door Spanje aan het Koninkrijk, zijn acht personen al door de Spaanse rechtbanken veroordeeld voor hun directe betrokkenheid bij terroristische aanslagen in Spanje of andere Europese landen. Van deze acht waren er drie direct betrokken bij de aanslagen in Madrid in 2004.

Akhbar Al Yaoum schrijft dat deze uitleveringsoperaties, die in uiterste discretie plaatsvonden, deel uitmaken van een nieuwe preventieve aanpak van terrorisme. De veiligheidsdiensten van Spanje vonden een wettelijke dekking voor het uitvoeren van deze uitleveringen, specificeert de krant die de Spaanse media citeert. De Spaanse media melden tevens dat het de 25 Marokkaanse onderdanen verboden is om het Spaanse grondgebied gedurende vijf tot tien jaar te betreden door de geldende wetgeving.

In een verklaring zei Abderrahmane El Mekkaoui, een veiligheidsdeskundige, dat deze uitleveringen in perfecte coördinatie met de Marokkaanse veiligheidsautoriteiten worden uitgevoerd. Hij herinnerde er ook aan het aantal uitgeleverde Marokkanen hoog lijkt te zijn, maar dat er in feite bijna één miljoen Marokkanen in Spanje wonen.

© Redactie 2017
spanje
marokkanen
uitgezet
extremisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?