Geweld op scholen: Weer 2 leraren aangevallen

marokko
0
14 dec '17
Geweld tegen leerkrachten in Marokko neemt vooralsnog niet af.

Twee leraren werden afgelopen week aangevallen in Ksar El Kebir en Casablanca, meldt het dagblad Al Ahdath. Onder hen, zegt de krant, een leraar van de school Abu Al-Mahassine in Ksar El Kebir. Hij werd vrijdag aangevallen door een student en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Na deze gebeurtenis schorste de Provinciale Directie van het Nationale Onderwijs de beschuldigde student tot zijn verschijning voor de disciplinaire raad, die op zijn school zal worden gehouden. Tegen de aanvaller zal ook een gerechtelijke procedure worden aangespannen, meldde Al Ahdath, die zei dat de beledigende student zijn leraar kunsteducatie had geslagen nadat die hem had verzocht het klaslokaal te verlaten omdat hij zijn liniaal was vergeten.

Een tweede geval van agressie vond plaats in Casablanca, waarbij een leerkracht op de school Al-Khanssae werd geslagen door de vader van een leerling. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. De agressor werd ondertussen gearresteerd.

De krant meldt tot slot dat de Nationale Federatie van Onderwijs een bewustmakingscampagne heeft gestart met de titel "Ik respecteer mijn leraar, ik respecteer mijn supervisor", om geweld gericht op leerkrachten en ondersteunend personeel tegen te gaan.

© Redactie 2017
marokko
leerkrachten
geweld
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?