Amsterdam mag snorfiets naar de rijbaan verplaatsen

buitenland
1
14 dec '17
De PVV was tegen en sprak over 'Marokkaanse verkeershufters die de fietspaden terroriseren'.
Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor een maatregel die het mogelijk maakt voor de gemeente Amsterdam om snorfietsers en scorscooters naar de rijbaan te verplaatsen, meldt AT5 zojuist.

PVV is tegen het voorstel en trok het gelijk maar weer op Marokkanen. Kamerlid Roy van Aalst spreekt van 'symbolische maatregelen' die alleen maar tot verwarring leiden. 'Marokkaanse verkeershufters die de fietspaden terroriseren, dat is het echte probleem. Het is een misvatting dat als de gemeente verkeersborden plaatst zij dan netjes op de rijbaan gaan rijden. Zeker als niet of nauwelijks gehandhaafd wordt in republiek Amsterdam.'

De gemeente heeft lang gewacht op een ja van de Tweede Kamer. Als de Algemene Maatregel van Bestuur vandaag zonder moties wordt aangenomen, kan de nieuwe verkeersregel waarschijnlijk per 1 juli ingaan in Amsterdam, zegt een woordvoerder van de gemeente. 'We hebben daarvoor van alles voorbereid. De maatregel moet nog langs de Raad van State.' De gemeente heeft lang vastgehouden aan 1 januari als ingangsdatum, maar het is duidelijk dat dat echt niet meer gaat lukken. Het verplaatsen van scooters naar de rijbaan zorgt voor een verbetering van de verkeersveiligheid, zegt de gemeente. 
© Redactie 2017
amsterdam
snorfiets
rijbaan
pvv
marokkaanse
verkeershufters
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten