Twee doden en meerdere gewonden door geweld Maastricht

algemeen
13
15 dec '17
Dader en slachtoffers kwamen volgens buurtbewoners uit Syrië.
Buurtbewoners vertellen dat de twee mensen die donderdagavond werden doodgestoken in Maastricht uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers. Twee mensen zouden zijn opgepakt, maar de politie wilde dat niet bevestigen.

De politie heeft tot nog toe alleen gemeld dat twee doden zijn gevallen en meerdere mensen gewond zijn geraakt. Over de slachtoffers en de verdachte is verder nog niets officieel bekendgemaakt.

Een bron vertelt dat in totaal tien mensen gewond zijn geraakt. De politie heeft nog geen aantal genoemd.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar een moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht.

Aan de Botsaartstraat, niet ver van de Marokkaanse moskee, viel vermoedelijk de eerste dode. De politie heeft er een witte tent neergezet en doet onderzoek. Vervolgens zou aan de Joseph Postmesstraat een vrouw zijn neergestoken, met fatale gevolgen.

Op straat ontstond later een grimmige sfeer. Een cameraman werd belaagd.
© ANP 2017
steekpartij
maastricht
doden
syriërs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
chan 2018
jamal sellami
botola pro
wydad casablanca
moskee
frankrijk
hamid el hazzaz
frmf
arrestatie
cybercriminaliteit
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima