Bencharki: 'Heb aanbiedingen gehad van clubs uit Nederland, Frankrijk en Portugal'

sport
1
15 dec '17
Na een goed vorig seizoen en een beslissend aandeel in het winnen van de CAF Champions League, wist Bencharki niet echt te imponeren op het WK voor Clubs.
Als jeugdproduct van MAS Fès maakte Achraf Bencharki in de zomer van 2016 de overstap naar landskampioen Wydad Casablanca. Sindsdien, en dan met name in het afgelopen seizoen, heeft de Marokkaans-international zich in de kijker van verschillende buitenlandse clubs gespeeld. Al voordat Wydad aantrad in het WK voor Clubs (red. geëindigd als zesde) lag de jonge aanvaller heel lekker in de transfermarkt, zo goed dat het verlaten van de Botola Pro voor een Europese competitie één van de vele mogelijkheden was. 

Ambitie om de stap naar een Europese topcompetitie te maken
Bencharki windt er geen doekjes omheen, tegenover het Emiratische medium Al Ittihad gaat hij kort in op zijn toekomstplannen: ''Om eerlijke te zijn heb ik serieuze aanbiedingen mogen ontvangen van clubs uit Saoedi-Arabië en de Emiraten. Daarnaast zijn ook clubs uit onder andere Nederland, Frankrijk en Portugal in de markt voor mij. Nu ben ik nog speler van Wydad, maar dat neemt niet weg dat ik ook m'n dromen heb. Ik zou heel graag m'n carrière een vervolg willen geven in Europa, spelen in La Liga is één van m'n doelen. Er zijn zat spelers die in middelmatige competities zijn gestart en vervolgens zijn verworden tot topspelers, denk aan Mohamed Salah. Een club uit Portugal of Zwitserland zou ik niet al op voorhand weigeren.''

Photocredit: Yahoo ES
© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
achraf bencharki
wydad casablanca
wk voor clubs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
glory 62
jamal ben saddik
glory kickboxing
migranten
ahoy rotterdam
caf
ramp
liquidatiezaak
fez
golaso
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam