Koufront: de maatregelen aangekondigd door El Othmani (video)

buitenland
5
15 dec '17
Om isolatie van de lokale bevolking door sneeuwval te voorkomen, zijn er diverse maatregelen aangekondigd.
Gisteren tijdens de wekelijkse ministerraad heeft het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani, aangekondigd dat er vele maatregelen zijn en nog worden genomen om de gevolgen van de huidige kou in Marokko te verlichten.

Er werden commissies opgericht in 26 provincies om de getroffen gebieden te helpen en afgesloten gebieden bereikbaar te maken. Als onderdeel van het nationale plan om de effecten van de kou te bestrijden, hebben lokale autoriteiten een telling van daklozen in alle regio's van het Koninkrijk uitgevoerd om vervolgens een veilig onderkomen voor hen te vinden, zei het hoofd van de regering.

Hij herinnerde ook aan het overheidsprogramma om wegen en toegangen te openen die gesloten waren na sneeuwval. Hiervoor werd eerder al materiaal zoals sneeuwschuivers beschikbaar gesteld in alle gebieden waar dit nodig is.

Een voedseldistributie operatie in risicovolle gebieden zal binnenkort worden gestart, zei hij, erop wijzend dat 26.000 voedselpakketten en dekens zullen worden uitgedeeld aan gezinnen in ingesloten dorpen.

Evenzo is nationale regelgevende instantie voor telecommunicatie (ANRT) belast met het herstel van de communicatie in de getroffen gebieden. "Alle financiële middelen zijn gemobiliseerd om de communicatie via de satelliet te waarborgen in het geval van isolatie", voegde El Othmani eraan toe. YouTube link

Videocredit: Chef du Gouvernement
© Redactie 2017
marokko
koufront
maatregelen
el othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
portugal
groepsfase
fifa
nordin amrabat
moskou
uitschakeling
manuel da costa
persconferentie
eu
migranten
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
mohammed vi
hervé renard
frmf
rabat
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh