Casablanca: inhuldiging van een centrum voor mensen met speciale behoeften

buitenland
1
15 dec '17
Dit project biedt begunstigden een scala aan diensten, waaronder ondersteuning en financiering voor inkomstengenererende activiteiten.
Een begeleiding- en ondersteuningscentrum voor mensen met speciale behoeften werd woensdag in Casablanca ingewijd door de gouverneur van de prefectuur Casablanca-Anfa, Mohamed Samir El Khamlichi.

Met een totale kostprijs van 422.000 dirham wil dit project, dat deel uitmaakt van het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH), de integratie van mensen met speciale behoeften in het dagelijks leven vergemakkelijken.

Dit project biedt begunstigden een reeks diensten, waaronder begeleiding, ondersteuning en financiering van inkomstengenererende activiteiten.

Dit nieuwe centrum heeft tot doel de opvangfaciliteiten te versterken ten behoeve van deze categorie burgers en hen adequate sociale diensten aan te bieden.

De inhuldigingsceremonie werd gekenmerkt door de distributie van rolstoelen als onderdeel van een ondersteuningsproject en een sporttraining project voor mensen met speciale behoeften.

Als onderdeel van het horizontale programma van de INDH wil het sporttraining project hen ondersteunen en coachen op het gebied van sport, voorzien van apparatuur voor atleten en hun deelname aan nationale en internationale sportevenementen.

In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP benadrukte Mustapha Kouassem, hoofd van de communicatieafdeling van de prefectuur Casablanca-Anfa, dat de twee projecten de levensomstandigheden van mensen met speciale behoeften wil verbeteren door middel van operaties en initiatieven die op verschillende gebieden van invloed zijn.

Onder deze operaties, vervolgde hij, is o.a. medische en sociale steun, dekking van schoolgeld, financiële steun voor mensen met speciale behoeften en de rehabilitatie van opvangcentra.
© Redactie 2017
marokko
casablanca
centrum
specifieke
behoeften
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2019
comoren
bouknadel
kwalificatie
doden
trein
turkije
khashoggi
saoedi-arabië
istanbul
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
rabat
hakim ziyech
daesh