Onderzoek naar mogelijkheid monorail in Casablanca

buitenland
2
18 dec '17
De autoriteiten in Casablanca hebben contact gelegd met de Chinese industriële gigant BYD om de mogelijkheden te bespreken.
Autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de stad Casablanca hebben contact gelegd met de Chinese industriële gigant en leider in elektrische voertuigen, BYD. Doel: een project voor een monorail bespreken, die boven de stad zal rijden.

Op basis van de observatie dat de tramlijnen die momenteel beschikbaar zijn of gepland zijn in Casablanca op den duur niet in staat zullen zijn om de problemen van congestie, gebrek aan transportmiddelen en vervuiling in de metropool te stoppen, wordt momenteel een andere technologische optie bestudeerd. Dit is een monorail die niet veel ruimte nodig heeft voor zijn infrastructuur.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt dat het Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie, is die dit aankondigde. In verklaringen aan de pers beweert Elalamy dat hij de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen BYD heeft gevraagd een onderzoek te laten doen naar de levering, ten behoeve van de stad Casablanca, voor verschillende delen elektrische monorail.

Hoewel er niets is gezegd over de mogelijke kosten van dit project, een kwestie van eerst een betere evaluatie van de haalbaarheid, blijft het een feit dat Chinese operatoren bekend staan als "goedkoop" en BYD vorige week heeft aangekondigd een fabriek in Tanger te gaan bouwen, wat ook de prijs zal drukken.
marokko
casablanca
monorail
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
drugs
arrestatie
soedan
chan 2018
ziekenhuis
stade mohammed v
gevangenisstraf
algerije
koning mohammed vi
frmf
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
al hoceima
trump