Onderzoek naar mogelijkheid monorail in Casablanca

buitenland
1
18 dec '17
De autoriteiten in Casablanca hebben contact gelegd met de Chinese industriële gigant BYD om de mogelijkheden te bespreken.
Autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de stad Casablanca hebben contact gelegd met de Chinese industriële gigant en leider in elektrische voertuigen, BYD. Doel: een project voor een monorail bespreken, die boven de stad zal rijden.

Op basis van de observatie dat de tramlijnen die momenteel beschikbaar zijn of gepland zijn in Casablanca op den duur niet in staat zullen zijn om de problemen van congestie, gebrek aan transportmiddelen en vervuiling in de metropool te stoppen, wordt momenteel een andere technologische optie bestudeerd. Dit is een monorail die niet veel ruimte nodig heeft voor zijn infrastructuur.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt dat het Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie, is die dit aankondigde. In verklaringen aan de pers beweert Elalamy dat hij de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen BYD heeft gevraagd een onderzoek te laten doen naar de levering, ten behoeve van de stad Casablanca, voor verschillende delen elektrische monorail.

Hoewel er niets is gezegd over de mogelijke kosten van dit project, een kwestie van eerst een betere evaluatie van de haalbaarheid, blijft het een feit dat Chinese operatoren bekend staan als "goedkoop" en BYD vorige week heeft aangekondigd een fabriek in Tanger te gaan bouwen, wat ook de prijs zal drukken.
© Redactie 2017
marokko
casablanca
monorail
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
comoren
afrika cup 2019
turkije
trein
khashoggi
treinongeval
doden
saoedi-arabië
eu
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam