ECOWAS: Marokkaanse toetreding toevertrouwt aan vijf staatshoofden

marokko
0
19 dec '17
Er is besloten om een commissie op te richten bestaande uit staatshoofden uit vijf landen.

Afgelopen weekend, tijdens de 52e gewone zitting van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS) gehouden in Abuja, Nigeria, hebben de staatshoofden samen besloten om een commissie van vijf landen op te richten om te beslissen over de toetreding van Marokko tot ECOWAS. Een politieke beslissing, in overeenstemming met de verwachtingen van het Koninkrijk.

De toetreding van het Koninkrijk Marokko wordt dus toevertrouwd aan de staatshoofden en niet aan de ambtenaren van de ECOWAS-commissie. De samengestelde commissie zal bestaan uit de Togolese, Ivoriaanse, Ghanese, Guineese en Nigeriaanse president, en zal toezien op de studie van de implicaties van dit lidmaatschap, aldus een verklaring.

Dit is overigens niet ten nadele van Marokko, Koning Mohammed VI onderhoudt persoonlijke relaties met de meerderheid van de staatshoofden die de toetreding van Marokko tot de ECOWAS zullen bepalen.

Het is de taak van de commissie van de vijf staatshoofden om de deadlines voor het lidmaatschap van Marokko vast te stellen. De belangrijkste deadline is die van een buitengewone zitting van de ECOWAS-landen, gewijd aan deze kwestie.

© Redactie 2017
marokko
ecowas
toetreding
commissie
staatshoofden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?