Marokkaans en Vietnamees parlement tekenen samenwerkingsovereenkomst

marokko
0
19 dec '17
Habib el Malki brengt een officieel bezoek aan Vietnam van 18 tot 22 december.

Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Habib El Malki en zijn Vietnamese tegenhanger Nguyen Thi Kim Ngan sloten op maandag 18 december in Hanoi een samenwerkingsovereenkomst af tussen de twee wetgevende organen, de eerste in zijn soort, zei een parlementaire bron aan Lefr360.

De bilaterale overeenkomst tot institutionalisering van parlementair partnerschap en diplomatie werd ondertekend als onderdeel van het officiële bezoek van Habib El Malki aan het Aziatische land van 18 tot 22 december. 

Bij deze gelegenheid benadrukte het hoofd van de eerste kamer "de uitstekende historische en politieke banden die de twee landen sinds 1961 verenigen, ondanks de geografische afstand", waarbij hij Vietnam presenteerde als "bevriend land, de poort naar Azië" en het Koninkrijk Marokko als "platform van Vietnam naar Afrika ".

Nguyen Thi Kim Ngan prees de hervormingen die Marokko onderneemt op verschillende gebieden onder leiding van Koning Mohammed VI en noemde hierbij de strijd van het Koninkrijk tegen het terrorisme en de terugkeer van Marokko naar de Afrikaanse Unie (AU). 

Tijdens zijn verblijf in Hanoi zal de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden achtereenvolgens worden ontvangen door het Vietnamese staatshoofd, de premier van Vietnam en de leider van de Vietnamese Communistische Partij.

© Redactie 2017
marokko
vietnam
parlement
samenwerkingsovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?