Marokkaanse overheid gaat 'cybergeweld' tegen vrouwen bestrijden

marokko
28
19 dec '17
De verantwoordelijke minister van Sociale Ontwikkeling vindt dat vandaag de dag de roep om wat te doen tegen dit soort geweld steeds luider wordt.

Als het aan de minister van Familiezaken, Solidariteit en Sociale Ontwikkeling ligt dan vormt men zo snel mogelijk een blok tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen, zo ook het geweld wat plaatsvindt via internet. Middels een onlangs uitgebracht rapport onderstreept minister Bassima Hakkaoui de ernst van de zaak, met name op social media zijn vrouwen vaak het mikpunt van nietsontziende criminelen die hen in hun eer willen aantasten. 

In meer dan de helft van de gevallen is de dader de voormalig echtgenoot van het slachtoffer, zo is op te maken uit een globaal rapport van afgelopen kalenderjaar. De groep vrouwen die hier het meest door wordt geschaad zit in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 30 jaar, echter zijn er nog voldoende gevallen die laten zien dat ook vrouwen tot aan de leeftijd van 45 jaar die hiermee te maken kunnen krijgen. 

Het voornemen van Hakkaoui is dan ook om meer handvatten in het Marokkaanse strafrecht te krijgen om de daders van deze opkomende geweldsvorm te kunnen stoppen. 

Photocredit: Le360.ma

© Redactie 2017
marokko
overheid
social media
internet
cybergeweld
vrouwen
wetgeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi