Wat is de oorzaak van de prijsstijging van olijfolie in Marokko? (video)

marokko
10
20 dec '17
De prijs van olijfolie is flink gestegen de afgelopen tijd.

De stijgende prijs van de zeer gewilde olijfolie heeft de consument boos gemaakt. Zowel om de voedingswaarde als om de therapeutische deugden wordt olijfolie veel gebruikt door de Marokkaanse bevolking. De prijzen zijn gestegen naar 60, 65 en soms zelfs 70 dirham per liter.

Ondanks de toezeggingen van het ministerie van Landbouw is olijfolie niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar en zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. Lefr360 ging op zoek naar de oorsprong van de prijsstijging en sprak met enkele verkopers. Zij geven aan dat het gebrek aan regenval de schuldige is, hierdoor zijn de prijsstijgingen ontstaan.

Eén van de geïnterviewden, Nourdin, had in het verleden een goedlopende oliehandel. De productie was hoog en de prijzen redelijk, dit jaar is zijn productie flink naar beneden gegaan. Hij vertelt: "Dit jaar is er bijna geen regenval, daardoor groeien de olijven minder waardoor er minder olijven zijn en zo ook weinig olijfolie. De olijven worden pas geplukt als ze bijna volgroeid zijn, waardoor er ook veel olijven op de grond vallen. Volgend jaar zal de olie waarschijnlijk ook minder zijn. De prijzen zijn vanaf 50 dirham per liter, de armen kunnen de olie nu moeilijk aanschaffen. Zij kopen een halve liter of minder".

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
olijfolie
prijsstijging
oorzaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi