4.946 gevallen van cutane leishmaniasis in Marokko in 2016

marokko
0
20 dec '17
Afgelopen oktober lanceerde het ministerie van Volksgezondheid diagnostische campagnes.

Meer dan 800 gevallen van cutane leishmaniasis zijn geregistreerd en beheerd sinds de lancering van diagnostische campagnes afgelopen oktober in de verschillende gezondheidscentra en instellingen onder het ministerie van Volksgezondheid. In 2016 werden in totaal 4.946 gevallen geregistreerd.

De diagnostische campagnes hebben betrekking op schoolkinderen en douars die getroffen zijn door de epidemie in sommige provincies en prefecturen, zei het ministerie in een verklaring. Zo zijn er 29.600 leerlingen onderzocht op hun scholen in de besmette gebieden, voegt dezelfde bron toe.

Volgens het ministerie zijn gevallen van cutane leishmaniasis teruggebracht van 8.707 in 2010 naar 4.946 in 2016.

De preventie van de ziekte is de meest effectieve manier om deze epidemie te bestrijden, door de lancering van hygiënecampagnes in de meest blootgestelde douars, het bewustzijn van burgers over het belang van het handhaven van een schoon en gezond milieu, evenals de strijd tegen knaagdieren in de getroffen gebieden, voegde de verklaring toe.
Leishmaniasis is een parasitaire infectie van de huid (cutane leishmaniasis), huid en slijmvliezen (mucocutane leishmaniasis) of inwendige organen (viscerale leishmaniasis) veroorzaakt door Leishmania parasieten. Ze worden overgebracht door kleine, harige mugjes (zandvliegjes).

Na malaria is leishmaniasis de dodelijkste parasitaire ziekte ter wereld. Naar schatting lijden wereldwijd 12 miljoen mensen aan enige vorm van leishmaniasis. 

Cutane leishmaniasis is niet dodelijk, geneest meestal vanzelf in 1 maand tot 1 jaar, maar kan wel aanzienlijke schade veroorzaken. Mucocutane en viscerale Leishmaniasis kan dodelijk zijn. Als je niet tijdig wordt behandeld, sterf je binnen 6 maanden tot 2 jaar. 

© Redactie 2017
marokko
cutane leishmaniasis
campagnes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?