Marokko-EU: 390 miljoen dirham voor een nieuw programma op het gebied van migratie

marokko
3
20 dec '17
Gisteren werd een financieringsovereenkomst getekend voor het versterken van het migratiebeleid van Marokko.

In de marge van de internationale migratiedag hebben Marokko en de Europese Unie dinsdag 19 december een financieringsovereenkomst getekend voor het versterken van het migratiebeleid van Marokko.

De overeenkomst werd ondertekend door Mohamed Boussaid, minister van Economie en Financiën, Mohamed Yatim, minister van Werkgelegenheid, Abdelkrim Benatik, minister-afgevaardigde bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en Claudia Wiedey, ambassadeur van de Europese Unie in Marokko.

Het programma heeft tot doel het bestuur van migratie in Marokko te verbeteren door het ondersteunen van nationale immigratie- en asielstrategieën, aldus een verklaring van de EU.

Met een budget van 390 miljoen dirham voor een periode van 4 jaar, biedt het programma meer specifiek de versterking van het wettelijke en institutionele kader ter bevordering van de bescherming van migranten, en versterking van de Marokkaanse instellingen om de sociaaleconomische integratie te vergemakkelijken voor migranten.

Het zal uiteindelijk verschillende componenten van nationale migratiestrategieën versterken, waaronder:
- sociale en humanitaire hulp aan migranten en asielzoekers in Marokko, alsook de bescherming van migrantenkinderen en niet-begeleide minderjarigen;
- de totstandbrenging van het wettelijk en juridisch kader van de nationale immigratie- en asielstrategie;
- de versterking van de kennis van migratieverschijnselen;
- de integratie van geregulariseerde migranten;
- de uitbreiding van het programma voor vrijwillige terugkeer van migranten naar hun land van herkomst.

Photocredit: Medias24

© Redactie 2017
marokko
eu
migratie
partnerschapsprogramma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?