Straatinterview: Inwoners van Casablanca over de koude weersomstandigheden in Marokko (video)

buitenland
0
21 dec '17
De winter is inmiddels goed voelbaar in Marokko, met name dorpen lijden onder de kou.

Veel steden in Marokko hebben de afgelopen periode zeer koud weer gekend. Voor de Bidaouis (inwoners van Casablanca) is het draaglijk in vergelijking met andere delen van het Koninkrijk die extreem koud weer ervaren. Le360 interviewde enkele inwoners van Casablanca (video onder het artikel).

Sommige Bidaouis geloven dat de verwarming de meest effectieve manier is om je tegen de kou te beschermen. Anderen denken dat het schade aan de gezondheid kan toebrengen en je  beter natuurlijke middelen kunt gebruiken.

Hier zijn enkele tips om de kou en de gevolgen ervan te verlichten:

Bedek jezelf goed
Trek meerdere lagen kleding aan zodat de kou minder voelbaar is en het je lichaam verwarmt. Bepaalde delen van het lichaam moeten goed worden beschermd, met name de handen, hoofd, nek en natuurlijk de voeten.

Weten hoe te eten en drinken
Het drinken van warme dranken is altijd effectief, vooral kruidenthee die het proces van weerstand versnelt en het immuunsysteem stimuleert. Het immuunsysteem heeft ook veel vitamines nodig die te vinden zijn in fruit en groenten. Zo ook het drinken van soepen die nuttig zijn voor het ontwikkelen van het immuunsysteem. Talloze wetenschappelijke studies hebben ook aangetoond dat specerijen zoals paprika's, knoflook en gember je kunnen helpen om minder snel ziek te worden.

Het beoefenen van sport of gewoon fysieke activiteiten
Sport helpt ook om de energie in het lichaam te laten circuleren en zo het lichaam op te warmen. Ons lichaam past zich aan de kou aan door zweet en koude rillingen te veroorzaken om de lichaamstemperatuur en het thermisch evenwicht te handhaven. Het beoefenen van fysieke activiteit helpt om spiercontracties op te wekken en meer warmte aan ons lichaam te produceren.

YouTube link

Videocredit: Le360

© Redactie 2017
marokko
casablanca
kou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi