Rondleiding in het 'Universitair Museum van Meteorieten' in Agadir (video)

marokko
0
Het Universitair Museum van Meteorieten is de eerste in zijn soort, zowel in Marokko als in Afrika en het Midden-Oosten.

Het Universitair Museum van Meteorieten, gelegen in het Ibn Zohr Universitair Complex in Agadir, is het eerste in zijn soort in Marokko, maar ook in Afrika en het Midden-Oosten. Door de jaren heen heeft het museum een grote reputatie opgebouwd. Le360 gaf een rondleiding (zie video onderaan).

De derde man in de video legt het programma uit als er bijvoorbeeld een bezoek wordt gebracht door scholen. In het programma zit onder andere het bekijken van een informatieve documentaire. Na het bekijken van de beelden gaan ze het museum bezoeken. De bezoekers mogen ook een aantal stenen aanraken en hebben de mogelijkheid om vragen te stellen zoals wat het verschil is tussen de meteorieten en de stenen die zich op aarde bevinden.

Het meisje geeft middels een doventolk te kennen: "We hebben een bezoek met school gebracht aan dit museum. Ik ben hier nooit eerder geweest en vind het erg leuk. We hebben veel geleerd, zo wisten we niet wat het verschil is tussen de stenen van de aarde en de stenen van de ruimte dat weten we nu wel".

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
meteorieten
museum
rondleiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?