Hoe de Wereldbank de landbouwsector in Marokko ondersteunt

marokko
5
23 dec '17
Marokko en de Wereldbank ondertekenden in Rabat een leningsovereenkomst van 200 miljoen dollar.

Marokko en de Wereldbank ondertekenden donderdag in Rabat een leningsovereenkomst van 200 miljoen dollar om de prestaties van de landbouwsector te verbeteren.

Ondertekend door de minister van Economie en Financiën, Mohamed Boussaid, en de regionale directeur van de Wereldbank voor de Maghreb, Françoise Marie-Nelly, wil deze overeenkomst pijler II van het Plan Maroc Vert versterken door het concurrentievermogen van de agrovoedingsindustrie te verbeteren en de toegevoegde waarde ervan te vergroten.

Het doel is ook om de interprofessionele federaties van de citrus- en olijfsector te versterken door hen technische en financiële steun te verlenen om van hen open platforms te maken met het doel hun waardeketen te ontwikkelen, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De overeenkomst heeft daarnaast ook nog tot doel om kleine en middelgrote producenten te integreren in een snelgroeiende en veeleisende agrovoedingsmarkt door meer te investeren in voedselverwerkende faciliteiten, in samenwerking met het Landbouwontwikkelingsfonds. Het beoogt tevens het beheer van nieuwe groothandelsmarkten te moderniseren en de toegang tot marktprijsinformatie te verbeteren door middel van informatie- en communicatietechnologieën om de efficiëntie en transparantie van markten in de groenten en fruit sector te vergroten.

In een verklaring aan de pers prees Françoise Marie-Nelly de resultaten van het Plan Maroc Vert en merkte op dat het belang van de ondertekende overeenkomst ligt in de steun van kleine boeren in Marokko. De overeenkomst heeft tot doel de productiviteit te verbeteren door kleine boeren aan te moedigen om interne en externe marktstandaarden vast te stellen om hun verkoop- en exportcapaciteit te versterken, voegde ze eraan toe. 

Mohamed Boussaid zei van zijn kant dat de betrekkingen tussen Marokko en de Wereldbank uitstekend zijn, zoals blijkt uit de steun van dit instituut aan verschillende structureringsprojecten uitgevoerd door het Koninkrijk, waaronder het Plan Maroc Vert. 

© Redactie 2017
marokko
wereldbank
landbouwsector
lening
plan maroc vert
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi