Woede in Jerada na de dood van twee mijnwerkers (video)

marokko
4
25 dec '17
Lokale inwoners gingen de straat op om te demonstreren.

De spanning stijgt in Jerada. Na de dood van twee mijnwerkers, afgelopen vrijdag bij de ineenstorting van een illegale mijn, vonden gisteren demonstraties plaats in Jerada tegen de sociale crisis die de regio van Jerada treft. De demonstranten eisen ook een schadevergoeding voor de families van de twee slachtoffers van 23 en 30 jaar oud, meldt Telquel.

De families van de twee slachtoffers weigeren tot nu toe om de lichamen te begraven. "We leven in een verwoest gebied waar sommige inwoners geen andere keuze hebben dan mijnen te graven om in hun behoeften te voorzien," zei Said Zeroual, een lid van de lokale afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de Mens (AMDH).

De stad staat historisch bekend om zijn kolenwinning die sinds de jaren 1920 werd geëxploiteerd. De mijnen van Jerada vormden een bron van activiteit voor de inwoners van de stad vóór hun sluiting in juli 2000 als gevolg van de stijging van de kosten van winning, die meer en meer onhoudbaar werd in het licht van de internationale prijs.

YouTube link

Videocredit: Hespress


© Redactie 2017
marokko
jerada
mijnwerkers
demonstratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi