Welke 'kleine boetes' kan de Marokkaanse burger binnenkort nog meer verwachten? (video)

marokko
4
25 dec '17
Al geruime tijd verankerd in de wet, maar nog altijd niet ten uitvoer gebracht: een overzicht van alle 'mogelijke' aanstaande boetes in Marokko.

De recent in de praktijk gebrachte verkeersboete voor het niet gebruik maken van het zebrapad deed flink wat stof opwaaien in Marokko. Zowel voetgangers als automobilisten zullen er de komende periode aan moeten geloven, bij het niet gebruik maken van dit verkeershulpmiddel kunnen beide verkeersdeelnemers boetes tegemoet zien. Echter bestaat ook de kans dat men binnenkort op enkele andere overtredingen gaat handhaven. 

Hieronder het overzicht van die overtredingen:
Roken in het openbaar en op publieke plekken
De wet werd van kracht in 2008 maar zal binnenkort pas in werking treden. Overtreders kunnen boetes, variërend van 50 tot 100 dirham, tegemoet zien. Uitbaters van openbare plekken zullen bij het niet naleven van de maatregel dieper in de buidel moeten tasten: forse boetes die kunnen oplopen tot 1000 dirham. 

Het gooien van afval op straat
Gedrag van de burger wat veelal het straatbeeld bepaalt in Marokko, degenen die hier zich alsnog aan schuldig maken kunnen een boete van 100 dirham opgelegd krijgen. 

Het Marokkaanse medium Le360 interviewde enkele passanten over de aanstaande maatregelen:

YouTube link

Photo- en videocredit: Le360.ma

© Redactie 2017
marokko
verkeer
boete
overtredingen
ministerie
samenleving
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?