Duitsland bouwt in Marokko opvangcentra voor teruggestuurde minderjarigen

marokko
5
26 dec '17
Opmerkelijk, maar volledig legaal immigratiebeleid.

Elk Europees land heeft momenteel haar handen vol aan de immigratiestromen die van over de hele wereld op gang komen. Ook de binnenkomende, veelal minderjarigen, groep Marokkanen behoeft beleid. In Duitsland vormt deze migratiestroom tot één van de grotere naast de sowieso te verwachten stromen uit het Midden-Oosten. Om die aantallen enigszins te verminderen is men in Duitsland onlangs met wel heel opmerkelijk immigratiebeleid aan de gang gegaan. 

Het medium Welt am Sonntag weet op basis van een rapport te melden dat er inmiddels 2 opvangcentra in werking zijn gesteld om teruggestuurde minderjarige immigranten in eigen land op te vangen. Deze opvangcentra gelden als duurzaam middel om de betreffende jongeren aan een plek in de Marokkaanse maatschappij te helpen. Activiteiten en projecten die er zoal worden verzorgd zijn:
1. begeleiding van sociaalwerkers
2. uiteenlopende onderwijsmogelijkheden
3. pogingen doen om hereniging met de eigen familie mogelijk te maken

Naar wat nu bekend is bieden de 2 opvangcentra een capaciteit aan in totaal 200 minderjarigen. Uit de statements van de Duitse overheid wordt overigens niet helemaal duidelijk hoe lang dit project stand zal houden. 

Photocredit: AP

© Redactie 2017
marokko
immigratie
beleid
angela merkel
opvang
centrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?