Een tweede Chinees industrieel complex in Marokko (video)

marokko
1
28 dec '17
China heeft Marokko geïnformeerd over zijn wens om binnenkort nog een groot industrieel complex in het Koninkrijk te realiseren.

China heeft Marokko geïnformeerd over zijn wens om binnenkort een groot industrieel complex in het Koninkrijk te realiseren, naast dat van Tanger, en om verschillende bedrijven te installeren, zei Hakim Benchamach, voorzitter van het Huis van Raadsleden (hogerhuis) in een interview met Le360.

"China wil van Marokko een industriële hub maken voor zijn export naar Europa en Afrika", zei Hakim Benchamach, die vorige week een delegatie parlementsleden en CGEM-leden (Algemene Confederatie van Ondernemingen in Marokko) leidde in Beijing. "Een delegatie van Chinese werkgevers wordt verwacht in de komende weken in Marokko om de basis te leggen voor dit belangrijke project."

Een China/Marokko parlementaire groep ziet binnenkort ook het licht, volgens Benchamach. Abdelillah Hifdi, adviseur van de CGEM in het parlement, heeft op zijn beurt aangekondigd dat de Chinese overheid al een Chinees fonds heeft opgericht speciaal voor bedrijven die willen handelen met Marokko.

"In deze context zullen we binnenkort in Marokko een economisch forum organiseren", zei hij.

YouTube link

Videocredit: Le360

© Redactie 2017
marokko
china
industrieel
complex
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi