El Khattabi en Boussatta: 'Marokkanen zijn op alle niveaus de smaakmakers'

sport
3
28 dec '17
De twee oud-internationals van Marokko kijken tevreden toe hoe het de huidige Marokkaanse lichting afgaat in het moderne profvoetbal.

In een diepte-interview met het Algemeen Dagblad, afgenomen door journalist Sjoerd Mossou, staan Driss Boussatta en Ali El Khattabi stil bij het aanwezige Marokkaanse voetbaltalent in Nederland. Een ontwikkeling die menig voetbalkenner niet onopgemerkt is gebleven. De huidige Marokkaanse lichting heeft zich ontpopt als ware smaakmaker op de Nederlandse velden, een gegeven wat ook beide oud-internationals onderstrepen.

De Leeuwen v/d Atlas van toen en van nu

"De hele samenstelling van de selectie is enorm veranderd", aldus Boussatta. "Vroeger had je echt groepjesvorming bij Marokko. Kabels, zoals je die ook bij Oranje had met de Surinaamse spelers. Berbers, of jongens die in Europa waren opgegroeid, werden amper geaccepteerd binnen het team. Je telde alleen maar mee als je Arabisch of Frans sprak."

Ali El Khattabi had de eer om als eerste Marokkaanse Nederlander actief te zijn op een WK. El Khattabi speelde ten tijde van dit unicum in de kleuren van sc Heerenveen. Over zijn eerste WK-optreden zegt hij het volgende: "Wij hadden destijds een goede groep, ik heb me nooit buitengesloten gevoeld, maar ik ken die verhalen wel van anderen. Ik sprak alleen Engels, twee jongens in ons team spraken Duits, dat verstond ik een beetje. Nu is dat niet meer voor te stellen. Veruit de meesten voetballen in Europa, velen zijn er opgegroeid. Dat zie je terug aan het team: het is heel hecht, heel gedisciplineerd ook."

Behalve het terugblikken analyseren beide ex-profvoetballers onder andere ook de huidige staat van het Marokkaanse voetbal tegenover dat van Oranje. Voor het volledige interview klik hier!

Photocredit: APA

© Redactie 2017
marokkanen
smaakmakers
el khattabi
boussatta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?