Fez: 20 studenten gearresteerd voor geweld tegen hun leraren

marokko
0
28 dec '17
De politie van Fez kondigde in een verklaring de arrestatie aan van 20 studenten.

De politie van Fez kondigde in een verklaring de arrestatie aan van 20 studenten die ervan worden beschuldigd dat ze hun leraren hadden mishandeld en bedreigd.

Volgens het dagblad Akhbar Alyaoum werden 20 studenten uit verschillende wijken van Fez tussen 1 november en 15 december gearresteerd, na klachten ingediend door leraren, leidinggevenden die in deze scholen werken of door andere studenten.

Volgens dezelfde bron worden sommige studenten momenteel vastgehouden in politiehechtenis en zijn sommigen op borgtocht vrij. In elk geval lopen deze 20 studenten het risico zware straffen te ondergaan, aangezien hun gewelddadige handelingen aanzienlijke materiële schade hebben veroorzaakt naast de verwondingen en trauma's die het bij hun leraren heeft veroorzaakt.

De politie van Fez heeft tevens aangekondigd dat het ook 13 personen heeft gearresteerd die betrokken zijn bij het aanvallen van (mede)studenten met messen op verschillende scholen in Fez, evenals een drugsdealer die betrapt wordt in de buurt van een school.

© Redactie 2017
marokko
fez
studenten
geweld
leraren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?