Parijs: Marokkaanse minderjarigen slapen in wasmachines

buitenland
22
28 dec '17
Een foto geplaatst op social media toont Marokkaanse minderjarigen die in wasmachines in Parijs slapen.

Christine, een 53-jarige Franse vrouw publiceerde afgelopen vrijdag op Twitter en Instagram een foto met tieners, opgerold of langgerekt in wasmachines.

"Dit is de eerste keer dat ik dit in twaalf jaar heb gezien. Het raakte mij, ik vond het schokkend om deze jonge migranten te zien, waarvan er tenminste één sliep, in deze situatie. Toen ik deze foto liet zien aan mijn omgeving, kreeg ik het advies om het te plaatsen op social media, omdat het raakt", vertelde ze aan Le Parisien.

Bij de geplaatste foto legde ze uit dat de kinderen op zoek waren naar wat warmte in de trommels. Tijdens dit kerstweekend werden veel internetgebruikers door de scène geraakt.

"Mensen hebben me gevraagd hoe ze kunnen helpen en kleding kunnen brengen", zei Christine. "Ik werd ook getrakteerd op haatdragende opmerkingen, mensen vertelden me dat je ze gewoon naar huis moest sturen."

Achter de foto zit een bekende situatie voor de inwoners van de wijk. Oorspronkelijk afkomstig uit Marokko zwerven de zogenaamde "verloren kinderen" al twee jaar op de straten van La Goutte d'Or, ze spreken geen Frans en zijn meestal drugsverslaafd. In november schatte het hoofd van de politie, Michel Delpuech, dat er 80 minderjarigen in deze situatie zitten in dit district ten noorden van Parijs.

Photocredit: @infernale75

© Redactie 2017
parijs
marokkaanse
minderjarigen
wasmachines
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi