Marokko versterkt de beveiliging van zijn militaire telecommunicatie voor 71 miljoen dollar

marokko
5
29 dec '17
Marokko versterkt de beveiliging van zijn militaire telecommunicatie door een samenwerking met de Amerikaanse groep Harris.

Marokko heeft een nieuw contract getekend met de Amerikaanse groep Harris voor de beveiliging van zijn militaire telecommunicatie. Het contract heeft een totale waarde van 71 miljoen dollar, bericht het dagblad Al Massae.

De krant legt uit dat het genoemde contract zowel de levering van uitrusting als de opleiding van personeel en onderhoud omvat. Het contract loopt tot 2021.

Al Massae herinnert eraan dat de Verenigde Staten de grootste wapenleverancier van het Koninkrijk Marokko is. De laatste paar jaar heeft Marokko apparatuur gekocht van de Harris-groep voor een bedrag van ongeveer 405 miljoen dollar.

Sinds enkele jaren heeft Marokko grote inspanningen geleverd om zijn leger te moderniseren. Naast het verwerven van wapens en uitrusting van zeer geavanceerde technologie zijn de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) betrokken bij meerdere vredeshandhavingsoperaties, met name op het Afrikaanse continent. Ook nemen ze deel aan diverse gezamenlijke militaire oefeningen met o.a. de Amerikaanse, Franse en Spaanse strijdkrachten.

© Redactie 2017
marokko
leger
beveiliging
telecommunicatie
far
harris
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi