Chefchaouen ziet een recordaantal zelfmoorden dit jaar

marokko
0
30 dec '17
Het aantal mensen in Chefchaouen dat hun leven beëindigde, bereikte 18 in het jaar 2017. Een zorgwekkende ontwikkeling.

De gemeente Bni Salman in de buurt van Bab Berred in de provincie Chefchaouen werd donderdag opgeschikt door de zelfmoord van een kind in de bloei van zijn leven. De laatste, nauwelijks 14 jaar oud, pleegde zelfmoord door zichzelf thuis op te hangen. Deze tragedie, de derde in minder dan een week, veroorzaakte grote opschudding bij het gezin van het slachtoffer en onder de inwoners.

De zelfmoord van dit kind brengt het aantal gevallen van zelfmoord in de provincie Chefchaouen in 2017 op 18. Een triest nationaal record, volgens waarnemers.

De oorzaken van deze dodelijke handelingen blijven onbekend. Maatschappelijke organisaties argumenteren echter dat veel mensen zelfmoord plegen als gevolg van werkloosheid, sociale en emotionele problemen. Volgens dezelfde bronnen is 70% van degene die zelfmoord plegen analfabeet. 11% van hen zijn vrouwen en 6% zijn kinderen.

Volgens de laatste cijfers werd een totaal van 24 gevallen van zelfmoord geregistreerd in het jaar 2017, waaronder zes mislukte pogingen door tussenkomst van familieleden, bericht Lefr360. Het zelfmoordcijfer voor mannen overtreft dat voor vrouwen. Ophanging is de meest gebruikelijke manier om het leven te beëindigen.

"In tegenstelling tot wat sommige media hebben overgebracht, heeft het fenomeen niets met drugs te maken", zei Abdelilah Assahafi, een activist in de regio. Hij is daarentegen van mening dat relaties grotendeels verantwoordelijk zijn voor de zelfmoorden.

"Sommige mensen zijn betrokken geweest bij overspel na het opbouwen van relaties via sociale netwerken en pleegden zelfmoord nadat hun daad werd ontdekt", zei Assahafi.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokko
chefchaouen
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?