Hervorming van het Marokkaanse onderwijs: Het wetsontwerp is (eindelijk) klaar

algemeen
3
1 jan 10:03
Het eerste heikele probleem dat de regering in 2018 zal aanpakken, is onderwijshervorming.
Saad Eddine El Othmani had het een paar weken geleden al aangekondigd en het is nu klaar. Het wetsontwerp betreffende onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek is afgerond. Het moet worden herzien en goedgekeurd door leden van de uitvoerende macht tijdens de eerste regeringsraad van het jaar 2018, gepland op 4 januari.

Deze tekst is vooral belangrijk voor de hervorming van het onderwijs, omdat deze een juridisch kader biedt dat onder meer de continuïteit tot 2030 waarborgt. En dit is precies een van de tekortkomingen die tot dusverre zijn geconstateerd en die hebben geleid tot inefficiënte eerdere hervormingen. Bij elke nieuwe regering werd bijna een volledig nieuwe visie opgesteld, zonder dat de vorige werd voltooid. Dat zal nu geschiedenis zijn en de huidige hervorming zal worden voortgezet door de implementatie van dezelfde wet.

Ter herinnering, de werkzaamheden aan dit wetsontwerp zijn in 2015 gestart en hebben meer dan twee jaar in beslag genomen.

In dezelfde regeringsraad zal men ook twee ontwerpdecreten behandelen. De eerste beschrijft de procedure voor het verlenen van financiële steun met het doel de landbouwproductie te verbeteren. De tweede tekst is een decreet ter uitvoering van Wet 46.02 inzake de tabakswet.
marokko
hervorming
onderwijs
wetsontwerp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vrouwen
genoa cfc
bondscoach
algerije
onderzoek
jamal sellami
chan 2018
regering
spoorwegongeval
rohingya
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
al hoceima