Parlement lanceert onderzoekscommissie naar geïmporteerd Italiaans afval in Marokko

marokko
17
2 jan '18
De onderzoekscommissie is ingesteld nadat ongeveer 2500 ton afval uit Italië in Marokko werd geïmporteerd.
De tweede kamer van het parlement heeft een onderzoekscommissie gevormd voor de zaak waarbij Italiaans afval in Marokko werd geïmporteerd, wat voor grote woede en verontwaardiging heeft gezorgd bij de Marokkaanse bevolking.

Volgens verschillende bronnen staat deze parlementaire onderzoekscommissie onder voorzitterschap van Ahmed Touizi. De onderzoekscommissie is van plan om vraaggesprekken te hebben met verschillende persoonlijkheden en belanghebbenden die betrokken zijn bij de invoer van afval uit het buitenland.

Hakima El Haite is een van degenen die zal moeten uitleggen waarom, hoe en wie toestemming heeft gegeven voor de invoer van ongeveer 2500 ton afval uit Italië. Zij was tot 2017 onderminister bij het ministerie van Energie, Mijnen, Water en Milieu, verantwoordelijk voor milieuzaken in Marokko.

Op 27 december ingesteld, zou deze onderzoekscommissie vanaf dinsdag 2 januari met haar werkzaamheden moeten beginnen om haar conclusies binnen een termijn van maximaal drie maanden bekend te maken, geeft H24Info te kennen.
© Redactie 2018
marokko
italië
onderzoekscommissie
afval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi