Ouarzazate: Man gearresteerd voor ontvoering van Amerikaanse vrouw

marokko
2
2 jan '18
Knap staaltje werk van de veiligheidsdiensten die de vrouw snel wisten te lokaliseren.

De gerechtelijke politie van Ouarzazate arresteerde gisterenavond een man wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een geval van ontvoering en geweld op een Amerikaans staatsburger, meldt een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Maandagmiddag kreeg de nationale veiligheidsdienst in Ouarzazate een telefoontje vanuit de stad Salé, van een persoon die aangaf dat zij een e-mail had ontvangen van een Amerikaanse burger die zij kende en waarvan zij beweerde dat zij werd vastgehouden en onderworpen aan geweld door een persoon in een huis in Ouarzazate.

De verklaring van DGSN merkt op dat het onderzoek uitgevoerd door de veiligheidsdiensten, ondersteund door wetenschappelijke en technische expertise, het mogelijk hebben gemaakt om de plaats te vinden waar het slachtoffer (61 jaar oud) werd vastgehouden en om de verdachte te arresteren.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek vergezelde de man het slachtoffer in het hotel waar ze woonde voordat hij haar een paar dagen geleden naar een huurappartement in de stad Ouarzazate bracht. De 29-jarige man verhinderde het slachtoffer vervolgens om het huis te verlaten en mishandelde haar.

De verdachte wordt onderworpen aan een gerechtelijk onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket om de ins en outs van deze zaak toe te lichten, concludeerde de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
ouarzazate
ontvoering
amerikaanse
vrouw
geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?