Agadir: Een Marokkaans fregat tegenover een Amerikaanse raketkruiser (video)

marokko
11
2 jan '18
Een nieuwe vuurproef voor het Marokkaanse fregat Sultan Moulay Ismaïl.

Een nieuwe vuurproef voor het Marokkaanse fregat Sultan Moulay Ismaïl (Sygma), dat op 10 maart 2013 door de Nederlandse groep Damen aan de Koninklijke Marine werd geleverd. In de marge van een bezoek van enkele dagen in de haven van Agadir hield de Amerikaanse USS Vella Gulf een gevechtssimulatie met het Marokkaanse fregat Sultan Moulay Ismaïl, een parel van de Marokkaanse zeekrachten. 

De Marokkaanse-Amerikaanse marine-oefening maakt deel uit van de gezamenlijke maritieme oefening genaamd "Evolex" onthult de website FAR-maroc.

De USS Vella Guld is een multi-missieschip, ontworpen voor langdurige gevechtsoperaties in luchtafweer-, anti-onderzeeër- en anti-oppervlakte gevechtsomgevingen. Het wordt gebruikt om gevechtseenheden, amfibische aanvalsgroepen en onderscheppings- en escortmissies te ondersteunen.

Het Marokkaanse fregat Sultan Moulay Ismail is 97,9 meter lang en 13 meter breed. Het biedt plaats aan 96 mensen en heeft vier Exocet MM40 anti-scheepsraket, een VL Mica verticaal lanceeroppervlak-luchtsysteem, licht geschut, MU90-torpedo's en een helikopter.

Het Marokkaanse fregat ziet er zo uit:

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
agadir
fregat
sultan moulay ismaïl
gevechtssimulatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?