Botola Pro: Amine Ennali tekent voor 3,5 seizoen bij IRT Tanger

marokko
2
3 jan '18
Op nog maar 20-jarige leeftijd de stap naar de Marokkaanse competitie Botola Pro maken, Amine Ennali kan erover mee praten!

Het hing al een tijdje in de lucht maar kreeg onlangs pas echt gestalte, Botola Pro-formatie IRT Tanger verbindt zich met de clubloze Amine Ennali. De 20-jarige multifunctionele aanvaller stond voor het laatst onder contract bij Lazio Roma, als vast selectielid bij de beloften van de Serie A-ploeg kwam het uiteindelijk niet tot een doorbraak daar naar het eerste elftal. Na ruim 1,5 seizoen besloten beide partijen in goed overleg uit elkaar te gaan: de verbintenis met Lazio werd ontbonden. 

Sindsdien was Ennali hard bezig om z'n gang weer naar het profvoetbal te hervinden, dit deed hij bij het beloftenelftal van Jupiler League-formatie Achilles '29. Desalniettemin was het Marokko wat de interesse van de 20-jarige ex-Vitesse speler trok. Gisteren maakte die club via de officiële kanalen de komst van Ennali wereldkundig. Hij tekent daar een contract voor 3,5 seizoen en zal dus binnenkort te bewonderen zijn in de Marokkaanse competitie Botola Pro. 

Ennali over z'n periode bij Lazio Roma
Tegenover VICE Sports blikte Ennali onlangs uitgebreid terug op z'n korte periode in Italie, hier zei hij onder andere het volgende over: ''De periode in Italië heeft me mentaal wel sterker gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat de beste voetballers uit Marokko komen, omdat wij een sterk Afrikaans lichaam hebben en voetballend wel Europees ingesteld zijn. Die mix is perfect. Het probleem zit alleen altijd in het koppie – mentaal. Daar ben ik enorm in gegroeid in mijn tijd bij Lazio. 

Daar zag ik dat een voetballer moet leven als een militair. Trainen, eten, slapen. Meer is er niet. In Nederland zijn spelers alleen maar bezig met andere dingen. Ze lopen liever in de stad of de club. Zo van: kijk mij eens, ik ben voetballer. Jongens die twee, drie duizend euro verdienen staan iedere week in de club. Maar mannen als Klose en De Vrij doen in hun vrije tijd niets anders dan boeken lezen en Netflixen. En zij zijn miljonairs hè.''

Photocredit: IRTFoot.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
amine ennali
irt tanger
botola pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?