Rotterdamse agenten gaan dure jassen en horloges afpakken van 'verdachte' jongeren

algemeen
540
3 jan 14:03
Agenten worden zelfs speciaal getraind om de exclusieve jassen en horloges bij verdachten van criminele activiteiten te herkennen.
Als niet duidelijk is hoe de dure jassen en horloges zijn betaald, zullen agenten in Rotterdam deze gaan afpakken, meldt de Telegraaf vandaag. Het is een nieuwe stap van de Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie in de strijd tegen ’ondermijning’.

„Het zijn vaak jonge gasten die zich onaantastbaar achten. We gaan ze uitkleden op straat”, aldus de Rotterdamse politiechef Frank Paauw tegen de Telegraaf. Agenten gaan zelfs speciaal getraind worden om de exclusieve jassen en horloges bij verdachten van criminele activiteiten te herkennen.

"Een Rolex nemen we van een verdachte al regelmatig af. Kleding nog zelden. En dat is vooral bij jeugd een statussymbool. Sommige jongeren lopen nu met jassen van 1800 euro. Ze hebben geen inkomsten dus de vraag is hoe ze eraan komen”, zegt Paauw.

Voorheen werd er al in de zogenaamde 'patseraanpak' gekeken naar dure auto's, maar ze gaan in Rotterdam nu dus nog een stapje verder. Het signaal dat de politie hierbij mee wil geven is dat misdaad niet loont.

Het nieuwe afpakbeleid wordt binnenkort op proef ingezet door agenten in Rotterdam-West en zal zich richten op leden van een overlastgevende en criminele jeugdgroep. De proef wordt in samenwerking met het OM uitgevoerd, justitie bepaalt wat er in beslag mag worden genomen en wat juridisch haalbaar is.

"Deze jongeren hebben geen inkomen, soms zelfs schulden door een eerdere veroordeling, maar dragen óók een outfit die de 1500 euro overstijgt. Dat is ondermijning van de rechtstaat als je het heel groots maakt, maar kleiner bekeken ook een compleet fout signaal naar buurtbewoners. Afpakken is dan ook belangrijk”, stelt Paauw.
rotterdam
agenten
dure
jassen
horloges
afpakken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
syrië
jaren
vrouwen
zestig
rs berkane
ayoub el kaabi
moord
vn
algerije
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam