Merzouga: een aanslag gericht op toeristen ternauwernood vermeden dankzij gendarmie

marokko
7
3 jan '18
De Koninklijke Gendarmerie kon met een tactische operatie in het toeristencomplex in Merzouga een aanslag voorkomen.

Een aanval op buitenlandse toeristen die het nieuwe jaar in een toeristisch complex in Merzouga vierden, werd ternauwernood afgewend na een operatie door de Koninklijke Gendarmerie in het gebied. Vijf personen werden gearresteerd in verschillende delen van het resort in de avond van 31 december 2017 op 1 januari 2018.

Volgens Al Akhbar vielen de elementen van de Koninklijke Gendarmerie eerder het huis binnen van een extremist, het brein van de operatie. Ze slaagden erin boeken en cd's in beslag te nemen waarvan de inhoud tot een gewelddadige jihad aanzet. Bovendien kregen de gendarmes een smartphone te pakken die zorgvuldig in een kussen in de slaapkamer verborgen was.

De Koninklijke Gendarmerie, ondersteund door elementen van lokale politie, voerden hierna een tactische operatie uit om de vijf personen te arresteren die zich verspreid hadden in de verschillende tenten van het complex. De vijf personen hoopten zoveel mogelijk toeristen aan te vallen, voornamelijk Duitsers, Amerikanen, Fransen en Italianen.

Om paniek onder de toeristen te voorkomen, schakelden de elementen van de Koninklijke Gendarmerie, in overleg met de managers van het complex, de elektriciteit uit en deden het voorkomen dat dit kwam door een storing van de generatoren. Bovendien legden de managers van het complex de toeristen uit dat de aanwezigheid van de gendarmes deel uitmaakte van de routinetaken die in de regio werden uitgevoerd.

© Redactie 2018
marokko
merzouga
aanval
toeristen
vermeden
gendarmerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?