Bondscoach Spanje: 'Marokko heeft het beste team van Afrika'

marokko
7
4 jan '18
De lotingsceremonie heeft het Marokko er niet makkelijker op gemaakt, desalniettemin zijn onze aanstaande tegenstanders erg te spreken over de Leeuwen v/d Atlas.

In een uitgebreid interview met het Spaanse sportmedium Marca blikt de oefenmeester van 'La Roja' onder andere vooruit op het aanstaande WK. In een groep met respectievelijk Iran, Marokko en Portugal zal het ook voor de Spanjaarden een competitieve groepsfase gaan worden. Zo onderschrijft ook de bondscoach, Julen Lopetegui, die medio 2016 het stokje overnam van zijn voorganger Vicente del Bosque. 

'Ben van mening dat zij het beste elftal van Afrika hebben'
Marokko en Spanje treffen elkaar gedurende de laatste wedstrijd in de groepsfase van het WK van 2018 in Rusland. Op maandag 25 juni staat de enkelvoudig wereldkampioen tegenover de Leeuwen v/d Atlas. Lopetegui zegt het volgende over deze krachtmeting: ''Ik ben van mening dat zij het beste elftal van Afrika hebben. Hun WK-kwalificatie bereikten ze op een fantastische wijze door geen enkel tegendoelpunt te incasseren in de kwalificatiefase. En dan ook nog winnen van Ivoorkust, normaliter één van de sterkere teams op het Afrikaanse continent.''

Klik hier voor het volledige interview van Lopetegui met Marca.

Photocredit: DIRECTVsports

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2018
julen lopetegui
spanje
groepsfase
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?