Rijexamen centrum in Meknes krijgt sancties opgelegd

marokko
0
4 jan '18
Het ministerie van Transport kondigde eerder al aan er strenger zal worden toegezien op de naleving van de wet.

Najib Boulif, de staatssecretaris belast met Transport, heeft gisteren een onderzoekscommissie naar een rijexamen centrum in Meknes gestuurd.

Tijdens dit inspectiebezoek werden verschillende overschrijdingen opgemerkt in het rijbewijs examen. Uit het onderzoek bleek dat 90% van de kandidaten voor het behalen van het rijbewijs in Meknes niet over de noodzakelijke voorwaarden voor de tests beschikken. Volgens een persbericht dat werd uitgegeven door het ministerie van Transport hadden sommige kandidaten kortere deadlines dan de wettelijke deadline om de licentietests te halen.

De betrokken leidinggevenden zijn per direct ontslagen en er is een onderzoek gaande om vast te stellen hoe deze overschrijdingen hebben kunnen plaatsvinden. Naast hun ontslag riskeren de functionarissen juridische vervolging als blijkt dat de disfuncties in het centrum ernstig zijn.

Volgens dezelfde bron maakt deze beslissing deel uit van de nieuwe maatregelen om de voorwaarden voor het verkrijgen van een rijbewijs te verbeteren en het aantal verkeersongevallen in het koninkrijk te verminderen. 

© Redactie 2018
marokko
meknes
rijexamen
maatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?