Marokkaans-Nederlandse held Achraf Sabry verkozen tot Utrechter van het Jaar

buitenland
0
5 jan '18
Achraf redde eerder dit jaar een vrouw nadat die met haar auto in de sloot terecht kwam.

De 26-jarige Achraf Sabry reed in juli van dit jaar met zijn vrouw en kinderen over de N210 tussen IJsselstein en Nieuwegein, toen ze zagen hoe een auto van de weg raakte en ondersteboven in de sloot terechtkwam. Achraf sprong meteen in het water en zijn vrouw Nathalie belde de hulpdiensten, terwijl ze bij haar kinderen in de buurt bleef. Achraf vond na enige tijd zoeken de vrouw op de achterbank van haar auto die nog boven water uitstak en hielp haar op het droge.

Voor die heldendaad was Achraf door het AD genomineerd voor 'Utrechter van het Jaar' en gisteren werd bekend dat hij die verkiezing ook heeft gewonnen!

"Genomineerd zijn vond ik al een prijs, want het gaat niet om winnen. Ik ben er ontzettend blij mee", zei Achraf tegen het AD. "Ik twijfelde niet", blikte Achraf terug. "Op zo’n moment bestaat er geen tijd. Ik dacht er niet aan of het water vies was of koud. Ik deed het spontaan, want als ik iemand kan helpen, doe ik het. Zo ben ik opgevoed."

Achraf gaf aan het AD aan te hopen dat –mede door de publiciteit over zijn reddingsactie- mensen meer oog voor elkaar hebben in noodsituaties. "Help elkaar. Je kunt zelf óók een keer hulp nodig hebben. En al is de brandweer er binnen tien minuten, dan kan het toch te laat zijn."

Achraf's vrouw had ook nog een speciale boodschap voor alle lezers van marokko.nl: "Yess! Mijn echtgenoot, Achraf Sabry is officieel ‘Utrechter van het jaar 2017’ Zo onwijs trots! Een glimlach van oor tot oor Bedankt lieve mensen welke op Achraf hebben gestemd!"

Wij zeggen: Van harte gefeliciteerd Achraf!

© Redactie 2018
held
utrechter van het jaar
achraf sabry
verkozen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi