Casablanca: Acht nieuwe bejaardentehuizen tegen 2022

marokko
4
6 jan '18
Het onderwerp lijkt steeds minder taboe in Marokko, in vergelijking met voorgaande jaren.

Er zijn al sociale centra voor senioren, van de mensen die daar woonachtig zijn hebben sommigen dit naar eigen keuze gedaan en anderen vanwege gebrek aan alternatieven.

Dit betekent dat er een behoefte bestaat aan centra's die uitsluitend zijn gericht op deze categorie van de bevolking en niet een "verzamelplek" waar mensen met psychische stoornissen en ouderen samen in verblijven ​​(bijvoorbeeld het centrum van Tit Mellil).

In het actieplan van 2015-2022 heeft de gemeente Casablanca de bouw van 8 nieuwe bejaardentehuizen gepland. Het kostenplaatje is 60 miljoen dirham, inclusief 20 miljoen dirham ondersteund door de gemeente zelf die momenteel partners zoekt om dit project uit te voeren, meldt Medias24.

Dit project maakt deel uit van een volledig pakket betreffende sociaaleconomische integratie, geschat op 3,7 miljard dirham. Dit omvat: medische hulp, hulp aan mensen in een precaire situatie, praktische gids voor immigranten, ondersteuning van ondernemerschap onder jongeren, rehabilitatie centra en de uitrusting van kleuterscholen.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
taboe
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi