Uitgelicht: KNVB lichtte Nouri wél in over hartafwijking

sport
2
6 jan '18
Het opmerkelijke bericht van de NRC van gisteravond heeft vandaag veel stof doen opwaaien, zoveel dat de KNVB gedeeltelijk openheid van zaken heeft gegeven over Abdelhak Nouri.
Naar aanleiding van de recentelijke berichtgeving van het NRC, betreffende de gezondheidstoestand van Nouri en het inlichten van de familie daarvan, besloot de KNVB zojuist één belangrijk detail prijs te gegeven. Middels een verklaring via hun officiële kanalen meldt de Nederlandse voetbalbond dat voorafgaand aan ieder groot toernooi waar een international van de KNVB aan deelneemt, er een sportmedisch onderzoek plaatsvindt waar ook een harttest onderdeel van is. 

'Uitkomst harttest met Nouri besproken en schriftelijk gedeeld'

Als vaste procedure in zo'n sportmedisch onderzoek geldt dat de KNVB ten alle tijden de uitslagen communiceert met de speler in kwestie. In het geval van Abdelhak Nouri, destijds ouder dan 16 jaar, werd die informatie dus alleen met hem gedeeld en niet met zijn familie. De andere partij die zoals vanzelfsprekend wordt ingelicht is diens club, Ajax. 

Familie wil meer duidelijkheid over de hele kwestie, neemt letselschade advocaat in de arm

Duidelijk is nu, na het persbericht van de KNVB, dat in ieder geval Nouri zelf op de hoogte was van de kwaal die mogelijk geleid heeft tot het hartfalen van afgelopen zomer. De belangrijkste vraag nu is in hoeverre zowel de KNVB als Ajax steken hebben laten vallen bij de medische begeleiding en de behandeling destijds in Oostenrijk. De komende weken zal langzamerhand duidelijk gaan worden welke juridische stappen door zowel de familie als Ajax genomen kunnen worden om de gehele zaak inzichtelijk te krijgen. Het verwijt wat nu bestaat vanuit familie Nouri is dat er te weinig is gedaan om datgene te voorkomen wat zich afgelopen zomer afspeelde tijdens het trainingskamp. 

Photocredit: KNVB Media


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
abdelhak nouri
ajax
knvb
hartafwijking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
mohammedvi
douane
veronica inside
real madrid
dgsn
la liga
koning
staatsbezoek
brexit
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten